Căpitănia de Poliție a Județului Hajdu – Bihar

Având în vedere conceptul de SAFE BORDER, SAFER LIFE, sediul poliției județene Hajdú-Bihar (denumit în continuare “sediul central”) are un profil complex. Pe întreg teritoriul județului, fiecare activitate legată de poliție este coordonată și supravegheată de această instituție de aplicare a legii. Având în vedere faptul că în 2008, poliția maghiară de frontieră a fost integrată cu autoritatea poliției naționale, pe lângă îndatoririle obișnuite ale poliției, sediul central este responsabil și pentru sarcinile de poliție de frontieră.

Această gamă largă de îndatoriri, împreună cu cei aproximativ 2000 de angajați, rezultă că sediul central este o instituție-cheie a serviciilor publice din județ.

Personalul operațional al sediului central îndeplinește sarcinile profesionale în funcție de repartizarea teritorială după cum urmează: 8 secții de poliție locale efectuează obligațiile de bază ale poliției și 3 birouri de poliție de frontieră joacă un rol esențial în supravegherea frontierelor, inclusiv lungimea totală a liniei de frontieră (98,5 km), în plus zona de frontieră care este considerată la 30 km de linia de frontieră în interiorul țării.

Printre competențele importante, sediul central acordă o atenție deosebită crimelor transfrontaliere, migrației ilegale și încălcărilor detectate la frontiera verde. Birourile de poliție de frontieră sunt sprijinite de departamentele de urmărire penală bine pregătite, care își îndeplinesc sarcinile îndreptate asupra traficului de ființe umane și a utilizării abuzive a documentelor false / falsificate.

Punctele de trecere a traficului rutier și feroviar sunt subordonate birourilor de poliție de frontieră unde milioane de călători și un număr imens de vehicule se ocupă anual. Pe baza dispozițiilor internaționale, Schengen și interne relevante, sediul central asigură tratamentul corespunzător pentru traversarea frontierelor, vremea pentru cetățenii UE sau pentru resortisanții țărilor terțe. Pe lângă instrumentele juridice menționate mai sus, toate acțiunile poliției sunt executate în conformitate cu demnitatea umană și cu regulile fundamentale.

Sari la conținut